Huwelijksinzegening

Trouwen is prachtig, en ik help graag mensen die net buiten de kerkelijke kaders vallen en daardoor niet in een ‘eigen’ kerk kunnen trouwen. Bruid en Bruidegom verwachten veel van de dag, en dat doe ik zelf ook.

Op weg naar de trouwdag ontmoet ik de verloofden twee keer om kennis te maken, bijbelse achtergronden te delen en de ceremonie door te spreken. De gesprekken, preekvoorbereiding, communicatie, reizen en de ceremonie kostte mij dat nooit minder dan 25 uur. Als zelfstandige vraag ik hiervoor een totaalvergoeding van 375 euro, incl. reiskosten.

Inhoud en stijl stem ik graag op jullie af. Daarbij staan drie elementen in principe vast: Een korte preek over het huwelijk: Persoonlijk, boeiend en met een beetje humor. De (muzikale) aankleding van de ceremonie laat ik graag aan jullie; de inhoud bestaat in ieder geval uit het huwelijksformulier en de geloften. Tot slot zal ik bidden om Gods zegen over jullie huwelijk.

Voor leden en gasten van de BGM is dit uiteraard gratis. We vragen dan om naar eigen invulling een dankbaarheidsgift aan de kerk te schenken.