De Fietsende Dominee

Jesse de Haan

Na vier mooie fietsjaren (met o.a. drie keer Olympia’s Tour) zette ik in de Sluitingsprijs Putte-Kappellen (2011) een tevreden punt achter de jacht naar een profcontract. Meteen heb ik me op het werk voor kerk en maatschappij gestort, en drie jaar lang niet op de racefiets gezeten.

Totdat BEAM mij naar aanleiding van de Tourstart in Utrecht vraagt om iets over het wielrennen te schrijven. Zo ontwaakt in 2015 het vlammetje weer.Zussen Met een beetje training en een beetje talent kan ik in de zomer nog aardig  fietsen.

Ik rij nu voor www.paxxglobalcycling.com en was volkomen verrast dat ik tussen de profs als 34e kon finishen in GP Tim Wellens, en dat ik mee mocht doen aan de Ridderronde  van Maastricht. Voor 40.000 toeschouwers mocht ik daar iets vertellen over het Serve the City dat op mijn borst prijkt.

Momenteel zijn de koersen voorbij en koester ik de leuke herinneringen. Omdat beweging goed is voor lichaam en geest blijf ik natuurlijk nog een beetje hardlopen en rondfietsen door de mooie Limburgse regio.