De Fietsende Dominee

Jesse de Haan

Na vier mooie fietsjaren (met o.a. drie keer Olympia’s Tour) zette ik in de Sluitingsprijs Putte-Kappellen (2011) een tevreden punt achter de jacht naar een profcontract. Ik heb me toen helemaal gewijd aan het voor de kerk, en drie jaar lang niet op de racefiets gezeten.

Totdat BEAM mij naar aanleiding van de Tourstart in Utrecht vroeg om iets over het wielrennen te schrijven. Zo ontwaakte in 2015 het vlammetje weer.Zussen Met wat talent en inzet kan ik in de zomer nog steeds aardig  fietsen.

Zo heb ik nog een aantal jaren voor www.paxxglobalcycling.com gekoerst en kon ik finishte in o.a. nog als 34e in GP Tim Wellens, tussen veel profs. Ook  werd nog een droom werkelijkheid, doordat ik mee mocht doen aan de Ridderronde  van Maastricht. Voor 40.000 toeschouwers mocht ik daar iets vertellen over het Serve the City logo dat op mijn borst prijkt.

Momenteel koester ik alle mooie herinneringen. Een echte wielrenner kan ik mezelf niet meer noemen, maar op verzoek spreek ik nog graag over de levenslessen die de topsport je kan leren voor geloof en leven.